Palen

Van de ene op de andere dag werden we verrast met een paal naast onze poort,....
Ruim een week waren er al "mannetjes" bezig geweest langs de weg. Ze hadden het bos tussen ons en Charguéraud flink aangepakt. Alle overhangende takken, oud hout en dode bomen waren onder handen genomen. Het bos was lekker opgefrist. Een ander mannetje was ruim een dag bezig geweest om met een groene spuitbus cijfers en strepen op de weg te spuiten en daags daarop kwam er een hoogwerker om palen in de grond te hengsten. Kosten nog moeite werden er gespaard. Busjes, stoplichten, waarschuwingsborden, een ruim aantal "mannetjes" en natuurlijk zeer aangename werktijden. En dit alles gedurende ruim 2 weken, het moet een kapitaal gekost hebben.
Ze begonnen elke dag rond half tien en waren rond 5-en weer klaar. Ze aten tussen de middag met z'n allen in een busje en aan het eind van de middag gingen ze het hout dat ze gekapt hadden, verrijden naar de eigenaar van het bos. Da's mooi geregeld!!! Het onderhoud door de overheid laten doen en toch het hout kant en klaar afgeleverd krijgen. Dat truukje moeten we onthouden.
Al zo'n jaar of 10 is het "palen-verhaal" een mooi verkoop praatje van makelaars. Menig kavel is er verkocht met de belofte dat "binnenkort" alle bovengrondse kabels verdwijnen en men dus weer van een vrij uitzicht kan genieten. Alles zou ondergronds worden, binnen een afzienbare tijd.
Inmiddels ben ik daar niet meer zo zeker van. De windmolens ploppen hier als paddestoelen uit de grond en waar hier bij ons, de telefoon- en internetkabel keurig netjes ondergronds liep, hebben ze nu dus over een afstand van 2 km alles weer bovengronds gemaakt!!!
Toen de nieuwe palen allemaal stonden hebben ze de nieuwekabel gespannen en eenmaal bij ons huis aangekomen zijn er aan de bestaande Siega palen (stroom) nieuwe afstandhouders gemaakt en zijn ze vrolijk verder gegaan met bekabelen. We hebben nu dus vanaf de Siega paal een dubbele draad hangen.
We waren een goede dag verstoken van internet, maar nu doet alles het weer en ik merk geen verschil. Zouden ze zo slim zijn geweest om er meteen glasvezelkabels aan te hangen???

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ze zijn er weer!!!

Weer tegenslag

De uitslag