Topverkoper

Elk jaar rond deze tijd is het wel een keertje raak. Al vaker heb ik geroepen "hier zou ik een blogje over moeten schrijven" maar het was er nog niet van gekomen. Maar nu klim ik dan toch maar in de pen.
Eindelijk, het is mooi weer!!! Na zo'n drie weken regen, kou, ellende, mist en de kachel aan, kan de deur weer open, schijnt de zon en ziet alles er een stuk beter uit. De keukendeur stond open en ik hoorde een auto stoppen. Eén blik door het raam en ik zag dat het een auto met Nederlands kenteken was. Ik stapte op mijn stoepje en de man die zijn auto (levensgevaarlijk) met knipperende alarmlichtjes op de weg liet staan, stapte uit en zei: "Bonjour." Ik zei: "Goede morgen!" En hij was blij verrast. "Oh, spreekt u Nederlands, dat maakt het een stuk makkelijker!!! Ik ben van de firma Swiss St.Moritz en ik ben op weg naar het vliegveld in Lyon. Ik kom van een beurs af en de pannen-, bestek- en messensets die ik nog niet verkocht heb kan ik niet allemaal meenemen als ik straks naar Madrid vlieg. Nu mag ik ze van m'n baas van de hand doen voor en klein prijsje. Bent u geïnteresseerd???
Hmmm, dit klonk bekend, want dit verhaal hoor ik elk jaar diverse malen in verschillende versies. De ene keer moeten ze naar Zwitserland en willen ze bij de grens geen BTW betalen, de andere keer moeten ze met het vliegtuig mee en moeten ze hun huurauto inleveren. De één vertelt het smeuïg, de andere met passie, maar altijd voelen deze heren, binkies, yuppen of gladjanussen, zich topverkoper nummer 1. Mijn Lief is zelfs een keertje aangeklampt door een Italiaan op het parkeerterrein van Ikea, zelfde verhaal, alleen een beter maatpak.
"Kaiserbach en Berghoff zijn je al voor geweest" zei ik. Ik heb ondertussen twee 24-delige messensets, twee 72-delige bestekcassettes en al drie pannensets. Ook kan ik bijna een winkeltje beginnen met de bijbehorende attaché/diplomaten koffers, dus helaas, ik ben voorzien en ga mijn collectie niet uitbreiden met een échte edelstaal set van Swiss-St-Moritz.
"Geen nood", zei de vriendelijke, gebruinde, goed geschoren, kort geknipte, netjes geklede man, "weet je misschien nog anderen die geïnteresseerd zijn???"
Ik heb hem vriendelijk doorgestuurd naar wat chambres d'hôtes in de buurt en vrees dat 'ie daar net zoveel geluk had als bij mij, want daar had ik zijn voorgangers ook allemaal naartoe gestuurd.
Maar laten we eerlijk zijn, hoewel het "wie, wat, waar, waarom en hoe" me een raadsel is, ik ben nog steeds errug tevreden met mijn bestek, messen en pannen voor relatief weinig!!! En hoe mooi de aanbieding ook is die ze je doen, bied de helft en dan ben je achteraf dubbel zo blij!!!
Vond je dit een leuk of interessant verhaal? Wil je mijn blog volgen??! 
Schrijf je dan in voor een e-mail abonnement. (Zie de rechterkolom naast dit verhaal) 
Je ontvangt dan een mailtje zodra er iets nieuws is geplaatst op deze site.
Ook kun je via de icoontjes hieronder, dit verhaal delen!!
Dankjewel 🙋

Reacties

Anoniem zei…
Hoi Linda, ooit ook zo een panneset gekocht, maar altijd in mijn achterhoofd gehouden: zou het gestolen waar zijn?? Ze koken wel prima.... Groeten, Michael (24)
daan zei…
kan iemand mij vertellen hoe ik ze moet gebruiken,die pannenset,mijn man heeft ze nl van een "topverkoper"gekocht voor 150 euro,maar weet niet hoe ik ze precies moet gebruiken?
bij voorbaat dank,groetjes daan
Anoniem zei…
beste blogger en Michael,

Ik heb zojuist ook een pannenset gekocht en het ziet er zeer netjes uit... Vraag mij ook af of ze gestolen zijn. Het verhaal in de blog komt precies overeen met mijn ervaring. Nou zie ik dat deze blog al heel oud is, ik hoop dat mijn reactie nog gelezen wordt. Is er al meer bekend over de herkomst van deze spullen?

Groet Bas
Gerard zei…
Hoi Linda en Michael, ook ik heb vandaag een St. Moritz pannenset en messenset gekocht. De man die werkte voor St. Moritz Nederland wilde er zo graag vanaf, want hij had op een beurs gestaan en net als bij Linda, hij mocht ze verkopen voor weinig. Ik ben gek op kwaliteit en heb de pannen en messen goed bekeken en ik kon geen nep ontdekken. Wat vreemd en wat goedkoop. Wij hadden na 36 jaar wel iets nieuws nodig, dus dat kwam goed uit. Bij Blokker waren we zeker zoveel kwijt geweest, maar geen St.Moritz kwaliteit. Net gebruikt en het werkt allemaal prima. Het lijkt mij in ieder geval geen diefstal, want ik heb de naam van de man en het kenteken van zijn huurauto.
Anoniem zei…
Wij hebben van deze week exact hetzelfde meegemaakt met een St. Moritz-verkoper. Gehaast en gelikte babbel, goede eau de toilette etc. En ja ook een gehuurde auto, die hij de laatste dag tot zijn beschikking had. Ik heb de pannenset gekocht met "gratis" een messenset. Hoe kan het? Kan na een week al zien dat ik goed spul heb gekocht. Verhaal van de beurs klinkt wel aannemelijk, vind ik.
Anoniem zei…
nog steeds actief dus, ik heb gister zo'n pannenset gekocht, zelfde praatje, net van de beurs, kon ze niet meer verkopen; idd. niet teveel bieden (je krijgt ze toch wel goedkoop), heb nog geen idee of ze goed koken; maar je voelt je wel behoorlijk misleid.

Populaire posts van deze blog

Ze zijn er weer!!!

Weer tegenslag

De uitslag