Ikea (2)

Het schijnt dat ze er al 17 jaar over aan het soebatten zijn, maar na jarenlange geruchten, speculaties, beloften en weer ingetrokken uitspraken, lijkt het eindelijk waarheid te gaan worden: Er komt een Ikea in Clermont-Ferrand !!! Ons eerste antwoord op dit nieuws was eigenlijk een vraag, en wel: “Wanneer???” Wel, dat is nog niet bekend. Hoogst waarschijnlijk komt de nieuwe vestiging in Noordoost Clermont-Fd, in het gebied Gravanches.
Hier zijn reeds meerdere grote ketens aanwezig en de verbinding met diverse snelwegen zoals de A75, A71 en A89 is zeer goed op dit punt. Daarbij is de Noordoostelijke ligging ook aan te bevelen daar deze het beste aansluit met de regio’s Vichy, Moulins en Montluçon, wat wij natuurlijk helemaal niet erg vinden :)
Ikea heeft op dit moment 26 vestigingen in Frankrijk, wat absoluut niet overeenkomt met een dekking naar rato van het aantal inwoners en de grootte van het land. Tussen de 40 en 50 vestigingen zou meer in de buurt komen, en daar wordt hard aan gewerkt. Zo worden er binnenkort, nouja, augustus 2010, twee nieuwe vestigingen geopend in Reims en Avignon.
Volgens Gaby gaat het nog heel lang duren voordat ze vestiging Clermont-Fd “open” hebben, maar ze zullen toch wel een Zweeds “klusteam” hebben dat even zo’n gebouw uit de grond kan stampen en inrichten?! Zo moeilijk kan dat niet zijn, ze hebben het al vaker gedaan zou je zeggen en alles is standaard.
Voorlopig moeten wij het dus nog doen met Ikea Saint-Etienne, ongeveer 1h45 bij ons vandaan. Onze Ikea bezoekjes beperken zich nu tot het hoognodige, want voor een paar kaarsen, een lampje en een bloempot ga je dat hele stuk niet rijden. Oké, het is wel beter voor je portemonnee en het scheelt kèkke dingen die je over een jaar weer op de rommelmarkt kiept, maar toch kan ik niet wachten tot het lintje wordt doorgeknipt!!!
Vond je dit een leuk of interessant verhaal? Wil je mijn blog volgen??! 
Schrijf je dan in voor een e-mail abonnement. (Zie de rechterkolom naast dit verhaal) 
Je ontvangt dan een mailtje zodra er iets nieuws is geplaatst op deze site.
Ook kun je via de icoontjes hieronder, dit verhaal delen!!
Dankjewel 🙋

Reacties

Anoniem zei…
Aardig verhaal over Ikea, maar is er daarna niets meer gebeurd, ik ben wel nieuwsgierig naar jullie wel en wee langzamerhand.
Linda Swaag zei…
@ anoniem:
Tja, weinig schokkende gebeurtenissen, teveel werk en sinds een tijdje ook een tweede blog om zo nu en dan bij te werken. Maar om je nieuwsgierigheid te bevredigen, kijk eens op: http://bbenfrance.blogspot.com
En de volgende keer graag ook je naam vermelden, ik ben namelijk ook nieuwsgierig :)

Populaire posts van deze blog

Ze zijn er weer!!!

Weer tegenslag

De uitslag