Vulcania

Moederdag, tijd om er eens lekker op uit te gaan.
We hadden besloten richting de Puy de Dôme te gaan naar "Volcan de Lemptégny". Het weer zat niet echt mee en het plenste van de lucht. Bij de kassa bleek dat ze vanwege het slechte weer alleen maar de mogelijkheid gaven om per treintje met begeleiding van een gids de toer door de vulkaan te maken. Nja, dit zagen wij niet zo zitten. Wij hadden ons verheugd op een mooie wandeling en hadden geen zin om 1h30 stil te moeten zitten in een tochtig treintje.
Terwijl we terug liepen naar de auto was het volgende plan snel gemaakt. We zouden naar Vulcania gaan, nog geen kilometer verderop.
Vulcania is een ontdekkingspark dat is gelegen in het "Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne" en ligt ongeveer 15 kilometer vanaf Clermont-Ferrand. Een prachtig natuurlijk gebied waar het overal om je heen groen is. Weinig huizen, uitgestrekte bossen en weiden, en ietwat somber vanwege huizen die uit zwarte lavastenen zijn opgetrokken.
Aangezien de meeste attracties bestaan uit films, sommigen in 3D en simulaties was het geen enkel probleem dat het buiten zo nu en dan flink regende. Wij zaten heerlijk warm en droog en genoten van de beelden en informatie. We lunchten in de brasserie met uitzicht op de Grand Geyser en maakten, toen de zon even doorbrak, een wandeling door het vulkanische landschap.
Het was verbazingwekkend rustig in het park, 1 attractie werd zelfs speciaal voor ons viertjes in werking gezet. Normaal gesproken heb ik altijd het idee dat een pretpark het slechtste in een mens naar boven haalt, maar hier waren geen rijen, geen gedrang, geen voordringers, geen zweterige mensenmassa's, eigenlijk was het de meest relaxte ervaring ooit in een pretpark. Wellicht kwam dit ook door het feit dat het moederdag was, dat de Fransen moesten stemmen voor Europa en dat het slecht weer was, of misschien hadden we gewoon mazzel.
Het was in ieder geval een leuke dag om niet snel te vergeten!!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ze zijn er weer!!!

Weer tegenslag

De uitslag