Groot

Nog een week moeten de meiden naar school en dan hebben ze weer vakantie. Maar liefst 2 maanden, tot begin september.
En dan begint er een nieuwe periode. Caya gaat naar de 6ème, oftewel, de brugklas. Ze gaat het vertrouwde dorpsschooltje verruilen voor het collège in Le-Mayet-de-Montagne.
Laatst zijn we naar de opendag geweest. Met gezonde zenuwen gingen we erheen om een rondleiding door de school te krijgen en wat uitleg over huiswerkklassen, de kantine, de clubjes, de kluisjes, het strenge beleid en toezicht etc.
De directeur noemde ook nog even dat zelfs zijn eigen dochter op deze school zat, dus met andere woorden: het is écht een hele goede school!!!
Twee jaar terug is de school voor 1,2 miljoen verbouwd en gepimpt. En dat is te zien. Frisse kleuren, mooie lichte gangen, praktisch en "tiener proof".
Het zal wel even wennen zijn, want het worden lange dagen. De schoolbus vertrekt even over half acht en zal tegen half zes de kinderen weer terug brengen. Huiswerk maken, eten en naar bed! De ene week 4,5 dag school en de andere week 4 dagen school.
Eerst zag ze er nog wel erg tegenop, maar na het zien van de school lijkt het alsof de berg iets minder hoog is geworden.
Het inschrijfformulier zit op de post en de laatste week op de basisschool breekt aan.
Kleine meisjes worden groot,...

Klik hier voor een presentatie in PDF

Reacties

Populaire blogs

Frelons / Hoornaars

Ze zijn er weer!!!

Topverkoper