Op reis

Vanochtend heb ik mijn meiden uitgezwaaid. Ze zijn op schoolreisje gegaan. Niet zomaar een dagje eropuit, maar een reisje van maarliefst 3 dagen!!! In Frankrijk is het heel gewoon dat er 1x per schooljaar een schoolreisje van meerdere dagen wordt georganiseerd. In Châtel-Montagne is dat lange tijd niet gedaan. Er waren een aantal jaren waarin de schoolleiding elk jaar wisselde en waardoor er dus geen meerdaagse reis werd georganiseerd.
Bijna alle kinderen zijn meegegaan. Degenen die niet mee mochten of wilden, in totaal 4, moeten donderdag en vrijdag gewoon naar school. Er is een vervangende leerkracht geregeld, de schoolbus rijdt gewoon en er wordt, zoals altijd, door de kokkin van de kantine een maaltijd geserveerd. Wat een onzin zou je zeggen, laat die 4 kids lekker thuis, dan hoeft er ook niet vervangen, gereden en gekookt te worden. Maar nee, de leerplichtambtenaar was vastberaden: School is school en daarmee uit. Anderzijds zou het natuurlijk ook een zootje worden als iedereen maar thuis kon blijven wanneer 'ie daar zin in zou hebben.
Caya had reuze zin in het schoolreisje maar Xenya had gemengde gevoelens. Die was eigenlijk het liefst gewoon thuis gebleven. Toen ze gisteren moest opruimen en geen zin had en ik dreigde met: "Anders ga je niet op schoolreisje hoor" greep ze meteen haar kans en riep ze: "Ah, Yes, Yoepie, ik blijf dus thuis!!!" Dat was dus geen slimme zet van mij,....
We werkten het lijstje af met wat ze mee moesten hebben en sleepten de tassen en slaapzakken naar beneden. Xenya kroop lekker bij haar vader op schoot en zuchtte nogmaals dat hoewel ze wel zin had, ze zich toch niet zo lekker voelde. Caya haalde het programma tevoorschijn en ging enthousiast vertellen wat er allemaal te gebeuren stond.
Ze gaan naar Bully (departement Loire (42) en 55 km bij ons vandaan) waar een vakantiekolonie is. Het thema van het reisje is "Afrika" en het hele programma staat in het teken daarvan. Ze gaan dansen, maskers maken, Afrikaans eten en nog veel meer. Ik weet zeker dat ze het harstikke leuk zullen hebben en dat Caya haar kleine zusje er doorheen trekt als ze het moeilijk heeft. Ondertussen is het toch wel stil hier in huis, alhoewel het natuurlijk net zo stil is alsdat ze op school zouden zitten,... Om de stilte te doorbreken ben ik meteen maar aan een flinke schoonmaak en opruim toer begonnen, het blijft nu in ieder geval 3 dagen netjes!!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ze zijn er weer!!!

Weer tegenslag

De uitslag