4-1

Vrijdagavond, 19h30, alle NLers uit de regio, voornamelijk "gepensioneerden" met een tweede huis, waren opgetrommeld. En hoewel wij nog lang niet die leeftijd hebben bereikt en hier ook nog eens permanent wonen, wij waren er ook!!!
Het was de avond van DE wedstrijd Nederland-Frankrijk,....
Restaurant Le 16 Arts verzorgde een simpele, smakelijke maaltijd en zo konden we met z'n allen genieten van het voetbal.
Met een stel Franse vrienden gingen we heen. De Fransen waren overigens in de meerderheid en het werd er niet minder gezellig om!!!
Wel, we waren dus keurig om 19h30 aanwezig, want zo had de kok gezegd: De NLers zijn gewend om vroeg te eten, dus, sorry, 19h30 aanwezig.
Na een minuut of 10 buiten te hebben gekletst met deze en gene mochten we naar binnen. In de zaal troffen we 2 tv-toestellen aan, ze deden het nog niet. Onder toeziend oog van een man of 50, want de Fransen waren inmiddels ook gearriveerd, gingen er een aantal "technische mannen" de tv's aansluiten,....... Er kwam een ware antenne (model "hark" in mini-formaat) te voorschijn en op de tv verscheen een hoop ruis en sneeuw,.... fijne wedstrijd!!!! De andere tv werd voorzien van een coaxkabel die van beneden af doorgelust moest worden. En jahoor!!! Hoera, 5 minuten voordat de wedstrijd begon hadden we beeld!!!De pret kon beginnen. Ondertussen kwamen ook de mandjes brood door, dus het eten zou niet lang meer op zich blijven wachten.De wedstrijd was leuk, maar de sfeer was nog leuker!!!
Hier en daar waren er wat bedroefde gezichten, maarja, zelfs de Fransen moesten toegeven dat onze équipe toch wel écht een stuk beter was!!!
Alle NLers gingen meteen richting huis en de "die-hards-Fransen" bleven nog tot ruim na middernacht in de bar. Na afloop deden we er nog ééntje toe bij vrienden. Nouja, nog eentje dan,.... waarna we rond 03h00 rondom gelukkig in ons bedje zakten.
Vanavond krijgen we bezoek van kennissen die een tweede huis zonder tv hebben en zitten we dus lekker voor onze eigen tv. Wat zal het worden??!!! Het zou toch eigenlijk wel mooi zijn als die Fransen de Italianen even van de mat vegen,....... Dan kunnen we het feestje misschien nog eens overdoen,....
Klik hier om het fotoalbum van deze avond te bekijken: http://www.mijnalbum.nl/Album=YVCHVJ77

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ze zijn er weer!!!

Weer tegenslag

De uitslag