Toussaint

Uit de oude doos, maar nu nogmaals gepubliceerd!


"Vandaag is het Toussaint, oftewel, Allerheiligen. In Nederland leeft dit Christelijke gebruik niet meer en werd de vrije dag in 1960 afgeschaft.
In Frankrijk wordt deze dag nog steeds geëerd en dus hebben we vandaag een vrije dag.
Het woord zeg het al, het gaat om alle Heiligen die deze dag geëerd worden. Morgen is het Allerzielen, de dag dat alle doden worden herdacht.
Heel Frankrijk sleept rond 1 november massaal met chrysanten heen en weer. Overal zie je oudjes met autootjes die volgeladen zijn met bolschrysanten, soms in de meest onwaarschijnlijke kleuren. Zo kweken ze hier in France ook bijvoorbeeld heide in de meest onnatuurlijke kleuren. De parkeerplaatsen van de kerkhoven zijn druk bezet en het kerkhof zelf ziet er reuze fleurig uit. Nu is het te hopen dat het niet direct gaat vriezen, want dan is die bloemenpracht in één keer een kledderige boel.
In Nederland is de chrysant een dankbaar bosje bloemen, dat het "zo lekker lang goed doet". Ze zijn niet duur en je kunt er weinig aan verknallen, veel water, weinig water, een dag geen water, de chrysant maalt er niet om. Als je mazzel hebt staat je bosje er wel 3 weken fleurig bij.
Hier kun je dat beter uit je hoofd laten. Let op: Geef NOOIT iemand een bosje chrysanten of een bolchrysant cadeau, al is het het laatste bloemetje bij de bloemist, je maakt er geen vrienden mee. Dan nog beter géén bloemen, maar zo'n "grafbossie" meenemen, dat nooit,....
Vond je dit een leuk of interessant verhaal? Wil je mijn blog volgen??! 
Schrijf je dan in voor een e-mail abonnement. (Zie de rechterkolom naast dit verhaal) 
Je ontvangt dan een mailtje zodra er iets nieuws is geplaatst op deze site.
Ook kun je via de icoontjes hieronder, dit verhaal delen!!
Dankjewel 🙋

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ze zijn er weer!!!

Weer tegenslag

De uitslag