N° 8

Jaja, het is zover, N° 8 is ook aangekomen in huize Swaag. Het duurde even voordat het RDV tot stand kwam, maar uiteindelijk konden we de agenda's schikken en togen we richting Le Pouthier om onze rooie kater te scoren. En rood is 'ie!!! We hebben 'm Rambo gedoopt, dat vonden we wel goed bij Rocky passen.
Rambo is een echte boerderij kat. Hij is jonger als Rocky, maar behoorlijk wat groter en veel brutaler. Het spreekwoord zegt: "dit is geen katje om zonder handschoentjes aan te pakken". Nou, voor onze Rambo moet je je komplete skipak van zolder halen!!! Toen we Rocky ophaalden vouwden we hem zonder problemen in een kartonnen doosje en ging 'ie braaf mee naar huis. Rambo kregen we eerst al amper in het doosje en daarna kwam er nog een rol tape aan te pas om te zorgen dat 'ie in het doosje bleef, want hij worstelde zich door elke kiertje of spleetje. Ik was zelfs bang dat 'ie tijdens de rit naar huis door het luchtgaatje naar buiten zou kruipen en door de auto zou stuiteren.
Eenmaal thuis aangekomen heeft 'ie eerst anderhalve dag doorgebracht in het oude hondenhok, en toen kwam zijn ware aard naar boven. Hij was bang en miauwde de hele dag door. Heel schuchter zat 'ie achterin het hok en kwam alleen naar voren als ik z'n etensbakje had gevuld en weer uit beeld was.
Na twee nachtjes haalden we 'm naar binnen en lieten we 'm kennis maken met Rocky. Toen was alles goed. Het waren direct dikke maatjes en samen rolden ze zich op voor een lekker tukkie in het zonnetje.
Nu is Rambo lekker gewend en struint 'ie, altijd op zoek naar wat te eten, door de tuin. Het is een felle rakker en nog altijd een beetje schuw. Ik hoop maar dat 'ie geen trauma heeft overgehouden aan z'n ritje in de kartonnen doos,....

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ze zijn er weer!!!

Weer tegenslag

De uitslag