Het roer om!

Kansen moet je grijpen, fiscale voordelen moet je benutten, de boekhouder moet je koesteren, risico's moet je spreiden en uitdagingen moet je aangaan. Het is vooral het eerste en dat laatste waar wij goed in zijn. Want afwachten, stilzitten en achter de feiten aanlopen zijn niet echt onze sleutelwoorden.
Zo kwam op 15 augustus 2009 het nieuwe project op ons pad. Het was liefde op het eerste gezicht en de puzzel was gelegd alsof we 'm al 100 keer eerder hadden gemaakt. Eigenlijk was deze kans tot nu toe de ontbrekende factor geweest.
We slaan dus weer een nieuwe weg in, of eigenlijk, we breiden de route uit met een nieuw zijpad. Want ondertussen gaan Swaag En France, SEFV, VivreDehors en de verhuur van het chalet gewoon door!!!
Hoewel de beslissing snel genomen was, eigenlijk nog voordat we ter plekke waren geweest, waren er nogal wat hobbels op de weg alvorens we ook daadwerkelijk aan de slag konden.
Een notaris die een formuliertje vergat, een boer die al meer dan 50 jaar de papierwinkel rondom een erfenis laat liggen, een medisch rapport dat opnieuw moest, landje ruil, de landmeter die het kadaster daarna nog officieël moest aanpassen, kortom, een hoop gedoe waar wij niet op zaten te wachten. Maar, uiteindelijk is natuurlijk alles goedgekomen en konden we op 9 december vol goede moed van start.

Eind jaren zestig is er op Signablin te Châtel-Montagne, een vakantiekolonie gebouwd. De kinderen van de werknemers van de Franse PTT kwamen hier in groepen, zonder hun ouders, op vakantie. Het geheel omvatte een stuk of 10 gebouwen, waarvan er inmiddels zeker 2 zijn gesloopt. In de jaren negentig, toen de kolonie uit de gratie raakte, is het complex door de S.G.E. (Société Generale d'Enteprises) in meerdere delen verkocht. Aangezien het complex niet alleen gebouwen omvatte maar ook zeer veel land, waren vooral de boeren geïnteresseerd. Zij waren echter verplicht ook de bijbehorende gebouwen te kopen, anders bleef de S.G.E. daar mee zitten. Een klein gedeelte werd aan een dorpeling verkocht, de stallen en beheerderswoning, plus omliggende weilanden gingen naar de ene boer en de 4 hoofdgebouwen met land gingen naar de andere boer. Van die laatste boer hebben wij het "ons project" gekocht. Het voormalige sanitairblok, de eetzaal met keuken en de slaapzalen. Het vierde gebouw bestaat inmiddels niet meer, dat is door de boer gesloopt.
Het project bestaat nu dus uit het renoveren en verbouwen van de 3 resterende oude gebouwen.
In de twee stenen gebouwen worden 6 gîtes gerealiseerd en in de loods, de voormalige eetzaal en keuken, zal onder andere een apart erbij te huren groepswoonkamer / feestzaal met keuken worden verwezenlijkt, voor degenen die meerdere gîtes huren en toch gezamelijk willen eten, daten en feesten.
De gehele verbouwing wordt natuurlijk uitgevoerd door Swaag En France en als dit klaar is, zal Auvergne Vacances het stokje overnemen om de verhuur te coördineren.

De werkzaamheden vorderen geheel volgens planning, de website is op wat foto's na gereed en over twee weken zullen de eerste 2 gîtes klaar zijn, gemeubileerd en wel!!! Naar verwachting gaat het complex begin juni open, want de gîtes kunnen dan wel eerder klaar zijn, de entourage en de aangeboden faciliteiten dienen natuurlijk ook gebruiksklaar te zijn!!!
Nieuwsgierig naar hoe het was, hoe het nu is en hoe het worden moet??? Neem hier een kijkje om de gehele renovatie te volgen!!!


Reacties

Unknown zei…
Hé daar, kanjers! Het gáát ook maar door daar in Frankrijk. De ene steen is nog niet op de andere gemetseld of het volgende project staat al weer op stapel. Ik kan bijna niet wachten tot begin april om alle nieuwe projecten "live" te zien.
Nelletje loopt zich al helemaal warm voor haar rol als beheerster c.q. wandelmiep voor de vakantiekolonie.
Hier in Amsterdam alles toppie. Voel me als een vis in het water, zij het dat dit de laatste maanden vaak bevroren is, haha. Maar de dagen worden al lichter en op 1 april trappen wij het gaspedaal in voor Chatel Montagne. Wacht op mij .....!
Liefs, Petra

Populaire blogs

Frelons / Hoornaars

Ze zijn er weer!!!

Topverkoper