Alerte Orange

-o0o-
CG03: En raison d'une alerte météo, les transports scolaires et réguliers par autocars sont suspendus les 8 et 9 janiver. + infos: www.allier.fr ou 0800 0800 03
-o0o-

Dit SMS-je, afkomstig van de Conseil Général bereikte mij gisteravond rond 20h15. Het is hier koud en guur, maar dat het zo ernstig zou worden vandaag,.... daar hadden wij nog geen weet van. Meteen dus maar de météo gecheckt, en inderdaad, voor vandaag is er een Alerte Orange afgegeven. Het advies is kortgezegd: binnen blijven, vooral niet de weg op en dicht bij de kachel en voorraadkast wachten tot het weer lente wordt :). Nee, zonder gekheid: Ze verwachten veel sneeuw in korte tijd, tot wel 50 cm, ijzel, ijzige kou met temperaturen tot -17 vannacht in onze regio, dus binnen blijven is inderdaad geen overbodige luxe.
De organisatie van het transport scolaire heeft het zekere voor het onzekere genomen. Als ze namelijk vanochtend iedereen naar school hadden gebracht, waren ze verplicht geweest vanmiddag ook weer iedereen thuis te brengen. En daar zit nu het kardinaal punt, want dan begint de ellende op de weg.
Tot nu toe is er nog geen vlokje sneeuw te bekennen, het slechte weer schijnt pas in de loop van de middag onze kant op te komen. Hoewel het wel bar guur is met een snijdende wind en -7°C.
Geen schoolbus dus vandaag en twee blije meiden, want in dit geval betekende het dat ze vandaag vrij zouden zijn. Caya heeft slechts 3 lessen op vrijdag en had haar huiswerk al keurig gemaakt. En Xenya, ach, die kan veegt toch overal d'r kont mee af en komt overal mee weg, dus die kan ook best een dagje missen.
Dit alles op voorwaarde dat ze vandaag wel even de handen uit de mouwen steken in huis en mij helpen met het een en ander, daar zijn ze dan iets minder blij mee, maar wat moet dat moet!!!
Vanochtend dus school en het collège gebeld om te zeggen dat de dames Swaag niet aanwezig zouden zijn. Je zou zeggen: "Waarom breng je ze dan niet zelf even weg??!!" Tja, dat zou kunnen,... Maar waarom zou ik met het risico m'n auto in de prak te rijden en m'n leven te wagen tijdens helse ritten, mijn kinderen naar school brengen en weer ophalen als de CG prefereert dat iedereen binnen blijft??!! Ze geven toch niet voor niets een Alerte Orange?!
Reacties

Populaire posts van deze blog

Ze zijn er weer!!!

Weer tegenslag

De uitslag