Sneeuw (3)

Het is weer zover: Het sneeuwt. En hoe!!! Al 3 dagen vliegen de vlokken ons om de oren in een onafhoudelijk tempo. Voor mijn gevoel is de wereld nu al eeuwen wit en kan ik me niet eens meer herinneren wanneer het begon te sneeuwen. Volgens mij was het woensdag,.... Toen vielen de eerste vlokken. Nog niet zoveel en zo dik, maar het was wel koud en guur. Donderdag ben ik nog naar Vichy geweest en ook daar was het wit. In vergelijking met "bij ons in de Montagne" stelde het niet veel voor, maar de toon was gezet. Donderdagavond werd het menens. Guurder dan guur en een gemene wind stak de kop op. Het was snel donker.
Caya had onverwacht vroeg vakantie, want de schoolbus zou vanwege de slechte weersvoorspellingen de laatste schooldag niet rijden. Aangezien ze maar 3 uurtjes les zou hebben, vonden wij het de rit naar Mayet, door een pak verse sneeuw, niet waard. Caya was dus blij. De volgende dag kwam de chasse-neige redelijk op tijd voorbij, 07h00, en kon ik Xenya gewoon naar school brengen. Die moest gewoon de hele dag naar school en natuurlijk zou Père Noël die middag nog de school komen bezoeken, dus dat mocht ze niet missen. Op de terugweg naar huis ging de hemel opnieuw open om haar vlokken op de aarde te laten neervallen. Vanaf dat moment bleef het continu sneeuwen en hadden we inmiddels ook een alerte Orange te pakken, wat zoveel in hield als "blijf maar lekker binnen en ga vooral niet de weg op". De sneeuwschuiver was in geen velden of wegen meer te bekennen, want de prioriteit was inmiddelds naar de steden verschoven, waar het een chaos was geworden. Pas laat in de middag, toen er inmiddels al een centimeter of 25 gevallen was, kwam de sneeuwschuiver uit tegenovergestelde richting weer terug voorbij.
Zaterdag sneeuwde het ook gewoon de hele dag vrolijk door en inmiddels, zondag, zijn we gezegend met een dik pak. Vannacht zijn er record temperaturen bereikt. Zo was het in de Jura -28°C en in de Vogezen -20°C. Dan zitten wij er met -10°C toch nog warmpjes bij :)
De vooruitzichten zijn voor de sneeuwliefhebbers niet zo gunstig, volgend weekend wordt het weer 10 graden in de plus en gaat de zon lekker schijnen. Geen witte kerst dus,...


(zie ook de oudere berichten Sneeuw (2) en Sneeuw)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ze zijn er weer!!!

Weer tegenslag

De uitslag