Paris - Nice

Op zondag wordt er tot een uur of één doorgewerkt. Daarna een douche, apéro en gezellig eten. Dikwijls is dat met of bij vrienden maar lekker onderuit gezakt op de bank voor de TV komt ook dikwijls voor.
Maar nu is het weer zover, de voorjaars klassiekers worden weer gereden.
En er is maar 1 sport waar Gaby als het even kan voor thuisblijft en dat is wielrennen.
De Tour de France vind ik leuk, zeker nadat ze afgelopen zomer bij ons passeerden. (zie berichten Tour de France) Maar die grauwe voorjaarswedstrijden, in de regen, over Waalse keitjes, blubber, gladheid en valpartijen, mist en kou stralen bijna door het TV-scherm onze warme woonkamer in, nee, die kunnen mij niet zo bekoren. Daarbij komt dat ik persoonlijk niet zoveel op heb met Mart Smeets. En aangezien Mart zo'n beetje de Godfather van het wielrennen is, tettert hij dus de hele zondagmiddag door de kamer, want op de een of andere manier kun je wielrennen alleen kijken als het geluid heel hard staat.
Maargoed, mijn lief vindt het helemaal leuk, en zolang hij niet in slaap valt, want dat schijnt er ook bij te horen, kan ik Mart wel aan.
De aankomende klassieker Paris-Nice heeft echter een nieuwe dimensie gekregen. De race wordt gereden van zondag 8 tot zondag 15 maart en het traject is zo'n 1 250 km lang. Dinsdag 10 maart wordt er, na een étappe van 178 km, gefinished in Vichy (03) en woensdagochtend zal de race vanuit Vichy worden voortgezet richting Saint-Etienne. Helaas, ze passeren niet ons dorp maar gaan via Arronnes en Ferrières-sur-Sichon bij St-Priest-la-Prugne de heuvels over richting de Loire
(42). Wie erbij wil zijn in Vichy moet zich opstellen op de Pont de l'Europe of voor de eindsprint op avenue de l'Aile. Het zal vast niet zo'n grandioos feest worden als afgelopen zomer op "Les Beaudiers", maar het is toch leuk om de sfeer weer even te proeven!

Reacties

Linda Swaag zei…
ps. Nu snap ik waarom die TV zo hard moet: dat is om te voorkomen dat je in slaap valt!!!

Populaire posts van deze blog

Ze zijn er weer!!!

Weer tegenslag

De uitslag