Air France: Amsterdam-Clermont-Ferrand

Mijn moeder zou een weekje komen. Gezellig!
"Ik kom om 14h15 aan op Clermont-Fd, wie komt me halen???"
We hadden besloten gezellig samen te komen. We zouden ruim op tijd weer in Châtel-Montagne kunnen zijn om de meiden uit school te halen en zo konden we het mooi combineren met bezoeken aan diverse groothandels en de wekelijkse boodschappen.
Om 13h30 ging de telefoon van Gaby, we zouden juist vanuit Vichy weg gaan en de reis voortzetten naar Clermont. "Oh, da's niet zo mooi, oké dan, nou ik hoor het wel." hoorde ik mijn lief zeggen, en hij hing weer op.
"Wat is er aan de hand???" vroeg ik. "Je moeder staat nog op Schiphol, ze belt ons later over hoe en wat, zij weet ook niet wat er aan de hand is."
Later volgde er nog wat sms-jes.
De vlucht van A'dam naar Clermont-Fd was geannuleerd. Alle pasagiers werden in een busje gepropt, want ze hadden ondertussen al een tijdje in het vliegtuig gezeten dat aan de grond bleef staan, zonder tekst of uitleg. Het was bizar. Was het een bom, een onpersoonlijk tasje of een koffer zonder reiziger??? Niemand gaf antwoord, zitten, wachten en geduldig blijven was het credo.
Tja, wat kan je anders??!!!
Terug gekomen op Schiphol werden alle pasagiers in een wachtruimte gedropt en even later wemelde het van de stewardessen. Terwijl de "blauwe pakjes" probeerden de orde te handhaven moesten voor de verandering alle identiteitsbewijzen nog maar weer eens voor de dag werden gehaald.
De vlucht werd omgeboekt en alle pasagiers werden naar Parijs gevlogen. De oorzaak bleek een defekt brandstofpomp te zijn en het probleem kon niet 1-2-3 gemaakt worden. Ze hadden het wel geprobeerd maar het lukte niet binnen de vereiste tijd. De aankomst in Parijs zou rond 15h45 zijn en van daaruit zou er direct naar Clermont-Ferrand doorgevlogen worden. Kijk daar werden wij blij van!!! We bleven nog even in Vichy hangen, in afwachting van het bericht van de aankomsttijd op Clermont-Ferrand vanuit Parijs.
Rond 16h00 was er weer contact. Moeders was veilig in Parijs aangekomen. Echter de eerst volgende mogelijkheid om door te vliegen naar Clermon-Ferrand was om 20h50!!! Gaby riep meteen: "Dat moet ze niet pikken hoor!!! Let maar op, je moeder trekt straks zo een Sjaak achter z'n balie vandaan en regelt het wel even." Maarja, Nell had geen keus,...
Wij waren ondertussen maar richting huis gegaan, het was inmiddels al bijna half vijf geweest. Voor de meiden had ik ondertussen al een vriendinnetje geregeld die ze vanuit school mee naar huis nam, dus daar hoefden we niet over in te zitten.
Rond 20h00 kregen we weer bericht. De vlucht zou doorgaan en rond 22h00 in Clermont-Ferrand aankomen.
Rond 20h30 kregen alle pasagier een slap Frans excuus en even daarvoor hadden ze een tegoedbon gekregen voor een "flauwe hap". Een sandwich en een frisdrankje. Joepi, zou je denken, daar doe je het voor, niet eens een wijntje of iets warms. Maarja, met de vlieg-eisen van tegenwoordig, mag je nog geen Liga of slokje water meenemen, dus alles was beter dan niets.
Wij, inmiddels thuis, aten snel wat en rond 21h00 vertrok Gaby weer richting het vliegveld, 100 km verderop.
Uiteindelijk kwam Nell, wéér met vertraging, rond 22h20 aan op Clermont-Ferrand. Helemaal geradbraakt. Ze was rond 10h00 thuis, in Alkmaar, vertrokken en kwam uiteindelijk om 0h15 bij ons in Châtel-Montagne aan.
We hopen maar dat de vlucht naar huis sneller verloopt (en dat het m'n schoonmoeder niet overkomt, de volgende keer :) ) met de auto was het sneller geweest!!!


Ps. Normaal gesproken duurt de vlucht 1h30 en wordt er voor circa € 220,-- rechtstreeks van Amsterdam naar Clermont-Ferrand gevlogen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ze zijn er weer!!!

Weer tegenslag

De uitslag