La Boulangerie

Gelukkig is Châtel-Montagne voorzien van een boulangerie, oftewel een bakker. Hij bakt het lekkerste brood en is in de wijde omtrek bekend. Bovendien is 'ie, in vergelijking met andere bakkerijen, ook nog eens goedkoop.
Het is alleen jammer dat de bakker "moeilijk" te vinden is. Het is geen uitnodigende winkel, behoorlijk sober zelfs, gelegen in een smalle straat waar verder geen andere winkels meer zijn, en zijn muurschildering is door de tand der tijd behoorlijk uitgewist.
Hij heeft een aantal jaar geleden wel een bord boven zijn deur laten maken, maar dat zie je pas als je er recht voor staat, en dan heb je hem dus al gevonden.
En toen kwam Michel.
Michel is kunst- en huisschilder, en voert voor ons bedrijf schilderwerken uit. Hij heeft het appartementje naast de bakker gehuurd en vond het toch wel zonde dat de muurschildering er zo troosteloos op stond.
Tijd voor actie, geheel zonder tegenprestatie of vergoeding, Michel ging aan de slag. Hij heeft al zijn potten en pencelen tevoorschijn gehaald en heeft er weer een fleurig geheel van gemaakt.
De bakker is er erg blij mee en het hele dorp praat over Michel en zijn werk.
Michel schildert ook koeien, zijn grote passie. Meer zien?
http://www.galerie.nl/subsel.php?p_att_1=1&p_val_1=87156033

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ze zijn er weer!!!

Weer tegenslag

De uitslag