Ikea

Noodgedwongen moesten we een dagje Ikea inplannen. Gaby had een afspraak met een klant, welke inhield dat hij de uitgekozen keuken voor hen zou ophalen bij Ikea, filiaal Saint-Etienne.
De klant had alles al uitgezocht dus het was een kwestie van "ophalen en wegwezen".
Aangezien de agenda zeer druk bezet is de komende tijden en er al diverse zaken gepland stonden waar Gaby toch écht zelf bij aanwezig moet zijn, bleef er geen andere mogelijkheid over als mét de meiden heen te gaan, op de dag dat ze altijd vrij zijn.
Dus gingen we "en famille" naar Saint-Etienne, ongeveer 2 uur rijden en zo'n 130 km bij ons vandaan.
Rond 11 uur kwamen we bij Ikea aan en we snelden naar de keukenafdeling, met het idee, dan hebben we het maar gehad, en straks is het 12h00 en gaat iedereen met lunchpauze. We kregen een nummertje voor: in het bezit van offerte, keuken bestellen.
Er bestonden nog 2 andere mogelijkheden, namelijk, offerte opvragen (voor degenen die nog absoluut niet weten wat ze willen en wat de mogelijkheden zijn) en minder als 5 artikelen bestellen.
Wel, dan zou je dus zeggen, Ikea heeft dat goed geregeld, dat moet lekker vlot gaan!!! Dat is dus een foute gedachte, zeker bij Ikea Frankrijk!!!
De miep van de offerte balie liep een beetje in het rond en deed alles behalve offertes maken, de miep die achter de balie stond waar je snel je keuken zou moeten kunnen bestellen omdat je de offerte al hebt en weet wat je wilt, was druk in gesprek met een stel dat nog absoluut niet wist wat ze wilden en zeker geen keuken aan het bestellen waren maar gewoon een offerte wilden en de miep van minder als 5 artikelen ruimde haar balie op en ging daarna doodleuk met pauze.
Wij stonden ons dus bijna een uur lang te ergeren, te bedenken hoe dit allemaal beter kan of moest en probeerden toch ook maar rustig te blijven, want we moesten toch echt mét een keuken naar huis.
Ondertussen hielden de meiden zich opperbest, probeerden ze alle spelletjes uit die Ikea op elke afdeling heeft, speelden ze op hun DS en ontwierpen ze allebei een eigen keuken, de één met blokken, de andere met het computerprogramma.
En eindelijk, na bijna een uur wachten, waren we eindelijk aan de beurt!!! Een aardige jongeman hielp ons vlug en vakkundig en 10 minuten later liepen we blij en voldaan de keukenafdeling af mét een bestellijst.
Ondertussen hadden de meiden toch wel een paar keer te kennen gegeven dat ze toch écht moesten plassen en dat ze honger hadden. Tja, het was inmiddels bijna 13h00.
Ondanks dat wij allebei al gezegd hadden dat het resto bij Ikea niet echt "top du top" is, gingen we er toch naartoe. Tja, honger is honger!!!
€ 43,60 armer en 4 volgeladen dienbladen rijker, vonden we een tafeltje. De meiden zijn inmiddels overtuigd en weten nu wat "niet te vreten" inhoudt. (waren hun eigen woorden, maarja, ze zijn eigenlijk ook verwend met wat ze normaal te eten krijgen, zowel thuis als op school)
Okee, de salade, kaas en toetjes waren lekker, ook de wijn was best lekker, maar zeg nou eerlijk, aan deze dingen kun je als Ikea zijnde toch weinig verprutsen!!! Maargoed, we hadden geen honger meer, en daar ging het om!!! We shopten nog even lekker verder, als tegenprestatie voor het meegaan zonder zeuren, mochten de meiden iets voor hun kamer uitkiezen. 5 karren verder (ja, 4 voor de keuken) stonden we voldaan bij de auto en aanhanger, en konden we weer terug naar huis.
We stopten nog even snel bij de Carrefour voor een paar lekkere pizza's, lekker ijs en een aardbeientaart, en zo hadden we een lekkere relaxe-te avond en konden we zonder veel gedoe toch nog redelijk op tijd wat eten!!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ze zijn er weer!!!

Weer tegenslag

De uitslag