Wilt u korting?

Enkele weken geleden ging Mijn Lief naar Nederland, met de trein. Ruim een jaar terug was hij voor het laatst met de trein geweest toen we een dagje gingen stadten in Amsterdam. Ik had toen de kaartjes via internet gekocht en alles uitgezocht en het was een leuk familiedagje in de Grote Stad met cultuur, veel winkels, veel tassen en heel relaxed. Het gat tussen ons retourtje met de trein en de treinritten tijdens zijn schooljaren is een stuk groter, ruim 20 jaar. En hoewel hij vorig jaar nog een retourtje Amsterdam had gedaan, was het dus voor zijn gevoel heel lang geleden dat hij met de trein was geweest!!!
Ik kocht via internet een ticket voor het traject Vichy - Bercy en een ticket voor de Thalys van Gare du Nord naar Amsterdam. De trein vertrok even na zessen en rond negen uur stapte hij fris en fruitig in Bercy het perron op. Hij tackelde een taxi en was 20 minuten later aan de andere kant van Parijs. Mooi op tijd, want hij had ruim anderhalf overstaptijd tussen de twee stations.
In de Thalys zocht hij zijn eigen plaats op en er kwam een aardige Franse mademoiselle naast hem zitten. Halverwege de treinrit was de wagon ineens gevuld met een groep douaniers. Ze groepeerden zich rond Mijn Lief en begonnen hem te ondervragen. Wat 'ie in deze trein deed, waar hij naartoe ging, waar hij vandaan kwam, of hij verboden waren bij zich had en meer van dat soort vragen. Hmmm bijzonder, dacht Mijn Lief. Maar omdat hij dit soort grappen ook wel eens op TV had gezien, leek het hem toch wel verstandig op alles eerlijk antwoord te geven. Hij had immers niets te verbergen, dus zo moeilijk was dat nu ook weer niet. Toen kwam de vraag of hij contant geld bij zich had, en zoja, hoeveel,....... Tja, wat zou hij nu zeggen. Hij had immers contanten bij zich. En hij bedacht zich dat als hij gefouilleerd zou worden, ze dat natuurlijk meteen zouden vinden. Omdat hij niet alleen in de wagon was en geen zin had om bij aankomst in Amsterdam meteen aangevallen te worden door gespuis zei hij dat hij dat niet zo midden in de wagon wilde bespreken.
Toen moest hij dus met ze meekomen. Omdat het toch wel erg bizar was, nam hij voor de zekerheid toch ook maar zijn rugtas en jas mee, stel je voor dat hij hier niet meer zou terugkomen!!!
Hij beantwoordde alle vragen, liet de contanten zien, zei waar ze voor waren en werd toen toch nog gefouilleerd. Het zakmes dat hij altijd bij zich heeft zagen ze over het hoofd en gelukkig was er dus uiteindelijk niets aan de hand.
Eenmaal in Amsterdam aangekomen werd hij op het perron ingehaald door een andere reiziger die hem vroeg wat er nu allemaal aan de hand was geweest, want deze man reisde elke week met de Thalys en had dit nog nooit meegemaakt. Het blijft dus een raadsel waarom ze hem eruit pikten en hoe ze wisten dat hij contanten bij zich had,......
Maargoed, Mijn Lief stapte dus uit op het Centraal Station van Amsterdam en ging de stad in om wat te eten. Omdat zijn eindbestemming niet Amsterdam was maar Heiloo, moest hij nog even een kaartje kopen. Hij kwam zo'n kaartjes machine tegen, tikte zijn bestemming in en volgde de stappen. "Wilt u korting?" was één van de vragen. Ja natuurlijk, dacht Mijn Lief, en drukte op JA. Het apparaat gaf aan dat er € 3,70 betaald moest worden en hij voerde zijn pinpas in. Even later rolde er een keurig kaartje uit de machine. Zo, da's ook niet duur, dacht hij nog,.....
Eenmaal in de trein naar Heiloo zat hij er toch nog eens over na te denken, zou dit wel goed zijn gegaan zo?! Nouja, de trein reed, hij propte het kaartje bij zijn andere kaartjes en dacht er niet meer aan. 's Avonds deed hij op zijn logeeradres zijn verhaal en toen werd het hem duidelijk, want zijn schoonmoeder zei: "Maar Gaby jij hebt toch helemaal geen voordeeluren of andere kortingskaart?" Nee, maar ik ben een echte Hollander en als ze mij vragen of korting wil, zeg ik: "Ja natuurlijk wil ik korting!"
Vond je dit een leuk of interessant verhaal? Wil je mijn blog volgen??! 
Schrijf je dan in voor een e-mail abonnement. (Zie de rechterkolom naast dit verhaal) 
Je ontvangt dan een mailtje zodra er iets nieuws is geplaatst op deze site.
Ook kun je via de icoontjes hieronder, dit verhaal delen!!
Dankjewel 🙋

Reacties

Oh heerlijk zo'n verhaal, zoiets gebeurd ons ook altijd... tis nooit saai he Haha

Populaire posts van deze blog

Ze zijn er weer!!!

Weer tegenslag

De uitslag