Brilletje

Xenya is altijd overal en nergens, doet van alles tegelijk maar weet ondertussen niet waar ze mee bezig is en is vooral heel sociaal, creatief, muzikaal en humoristisch. Een heerlijk kind, maar helaas geven ze op school geen cijfers voor al deze eigenschappen. Op school moet je presteren, opletten, goede cijfers halen en je best doen. Dat laatste doet ze ook zeker wel, alleen heeft het niet altijd een top resultaat.
Een tijdje terug moest ik al eens bij de juf langskomen en kregen we te horen dat Xenya toch écht iets harder en serieuzer moet gaan werken, anders gaat het volgend jaar fout,.... De boodschap was duidelijk en ook niet ongegrond. Maar vlak voor de vakantie deden we een "ontdekking".
Voor de zoveelste keer had Xenya er een zootje van gemaakt in haar schrift. Hetgeen wat zij had opgeschreven, klopte van geen kant met wat er op het bord stond. Juf zei: "Kun je het eigenlijk wel goed zien?" Tijdens de pauze probeerde ze de bril van een klasgenootje en zag ze opeens verbluffend veel beter!!!
Vrijdagmiddag voor de vakantie kwam ze dan ook thuis met de mededeling: "Mam, ik moet een bril!" De eerst volgende werkdag belden we naar het optische centrum in Cusset en we konden de volgende dag al terecht voor een afspraak! Razend snel dus, ik had al rekening gehouden met een wachttijd van een paar weken. De volgende dag bij de ophtalmo deed ze verschillende oogtesten. Ik kon meelezen en hoorde haar de letters opnoemen. Dit klopte totaal niet!!! De K zag ze voor een X, D voor O, F voor E, P voor R, U voor V en ga zo maar door. Tja, het was dus niet zo gek dat ze bij het dictee en het overschrijven van de lessen zoveel fouten maakte!!! Na drie kwartier stonden we buiten met een recept en konden we meteen door naar de opticien. We gingen direct naar Optic 2000 omdat we daar goede ervaringen hadden. Xenya zocht een kekke bril uit en mocht nog een tweede bril voor € 1,-- erbij uitzoeken. Alles werd vergoed door de aanvullende ziektekosten verzekering, dus dat was ook erg fijn. Drie dagen later konden we de bril halen en sindsdien is er een wereld voor haar open gegaan. Binnenkort zal ik juf eens polsen of het op school nu ook beter gaat.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ze zijn er weer!!!

Weer tegenslag

De uitslag