Herfst

Officieel begint de herfst op 21 september, maar astronomisch gezien pas op 23 september, als de dag en de nacht beiden even lang zijn. Het weer heeft zich sinds de 23ste ook verbazingwekkend aangepast. Donderdagmiddag verzamelde zich grote onweerswolken en vrijdag stortte het van de lucht. De kachels branden weer op volle toeren en gelukkig hebben we vorige maand al de gigantische hoeveelheid van 40 stèrre haardhout veilig gesteld. Nee, wij hoeven het deze winter niet koud te hebben, noch onze gasten.
Blaadjes kleuren, de walnoten beginnen te vallen, paddestoelen schieten uit de grond, de jacht is weer begonnen, de kinderen hebben de eerste verkoudheid van het seizoen te pakken, mist, regen, koude ochtenden en ik hoop op mooie zonnige middagen later deze week.
Dit weer vraagt om stoofpotjes op het vuur, de truien winnen het van de shirtjes en ook de bergschoenen, winterjassen en kekke laarzen komen weer uit de kast vandaan.
Mijmerend denken we aan de mooie zomer die achter ons ligt en we drinken weer rode wijn in plaats van rosé.
Het is mooi, de overgang van de seizoenen. Fijn dat het gewoon iets is wat gebeurt en waar wij mensen geen invloed op uit kunnen oefenen. De tijd gaat verder en zomaar, is het opeens een ander jaargetij.
Het laat je beseffen dat je leeft, dat de tijd verder gaat, dat stil blijven staan geen optie is, dat er weer 3 maanden voorbij zijn.
Tijd voor nieuwe inmpressies, andere activiteiten en prioriteiten, eigenlijk een soort van oergevoel wat zomaar weer wakker geschud wordt. Alsof er een klein eekhoorntje in m'n hersenpan zit die me aanspoort om nootjes te gaan zoeken, appels te gaan rapen, de laatste bramen te gaan plukken en oja, ook nog de bossen in voor paddestoelen. Vergeet ook vooral niet een afspraak te maken voor de nieuwe winterbanden, het zwembad leeg te laten lopen, het winterdekbed te wassen, de kachelpijpen te laten raggen, de waterleiding te isoleren, de vriezer te vullen, en, en, en,... Ohhh, ik hoop dat ik het allmaal red voordat het op 22 december écht winter wordt, want die drie maanden zijn om voordat je het weet!!!


Vond je dit een leuk of interessant verhaal? Wil je mijn blog volgen??! 
Schrijf je dan in voor een e-mail abonnement. (Zie de rechterkolom naast dit verhaal) 
Je ontvangt dan een mailtje zodra er iets nieuws is geplaatst op deze site.
Ook kun je via de icoontjes hieronder, dit verhaal delen!!
Dankjewel 🙋

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ze zijn er weer!!!

Weer tegenslag

De uitslag