Metamorfose

Nee, het zijn niet de hormonen die opspelen. Het werd gewoon tijd dat we eens serieus aan de slag gingen. Ons "à faire" lijstje gaat namelijk bijna haar eerste jubileum jaar in, hoog tijd dus om er eens aan toe te geven. Nadat we de afgelopen jaren het huis en met name de begane grond best goed leefbaar hadden gemaakt, waren er toch weer wat nieuwe wensen of verbeteringen boven komen borrelen.
Maarja, in de zomer is het leuker om buiten aan de gang te zijn en vorige winter kwam er door het Vivre Dehors project ook helemaal niets van terecht.
Ondertussen werden de ideeën weer veranderd en bijgeslepen en werd het in onze gedachten alleen maar mooier en beter. Eigenlijk is het dus helemaal niet zo verkeerd om bepaalde zaken niet meteen uit te voeren, anders had het nu wéér anders gemoeten. En als we ergens een hekel aan hebben, dan is het wel dingen moeten veranderen omdat het idee toch iets minder goed uitviel alsdat we gedacht hadden.
Na twee weekenden pezen hebben we nu de insert haard gesloopt, een nieuw plafond gemaakt en de indeling drastisch veranderd.
Ook heeft mijn Lief een geweldige oplossing gevonden voor ons bestaan als mol. Met kleine ramen, een berg en een bos voor de deur, is het daglicht bij ons ver te zoeken. Oplossing, een dakraam laag in het dak en daaronder een afgetimmerde doorbraak in het plafond. Geweldig!!! Licht in huis, zelfs zonlicht!!! Daar kan de Suntunnel van Velux niet tegenop!!!
Maar we zijn nog niet klaar,... Zo staat er voor de volgende weekenden nog op het programma: het vervangen van een klein raam door een groot raam, het plafond moet nog afgewerkt, de muren geschilderd, de nieuwe kachel geïnstalleerd, het aanhelen van de plavuizen en het aanpassen van wat lichtpunten.
En als we dan toch zo lekker bezig zijn, hebben we afgelopen weekend bedacht, dan ook maar meteen zo'n dakraam/daglicht constructie bij het bureau, het enige enkel glas raampje dat nog rest in ons huis vervangen voor een dubbel glas raam en misschien dat we de voordeur van het bureau dan ook maar meteen aanpakken, zijn we daar ook vanaf.
Dit alles doen we "even" in de weekenden, wat betekent dat mijn Lief nu 7 dagen van de week aan het stofhappen, boren, breken en bouwen is. Dat is natuurlijk wel even zwaar, maarja, ieder zijn vak, dus dan hou ik het maar bij opruimen, schoonmaken, schilderen en de catering.
Het is even doorbijten, maar het geeft ook wel voldoening. Als het straks allemaal mooi en af is, kunnen we aan deel 2 van het lijstje beginnen, de bovenverdieping,....

Reacties

Helga zei…
Wat nou. Het ligt niet aan de hormonen?!?!?
Dit is pure nesteldrang!

Populaire posts van deze blog

Ze zijn er weer!!!

Weer tegenslag

De uitslag