Bouwvakbal

Het was gisteren de laatste werkdag voor de vakantie. De chantier is opgeruimd en aangeveegd, gereedschap en groot materieel is weer mee naar huis. Kortom, de vakantie kan beginnen.
Gaby had voor de laatste werkdag van alles meegenomen voor een BBQ tussen de middag en iedereen was blij verrast en had er zin in.
Michel kwam ook. Michel is een hardwerkende, gescheiden, jongeman en metselaar, die in het buurtschap woont waar SwaagEnFrance al een maand of 5 aan het werk is. 4 jaar geleden hebben we in hetzelfde buurtschap ook al eens 9 maanden achter elkaar gewerkt, dus Michel is een oude bekende.
Hij werkt, slaapt of drinkt, is nergens ooit te beroerd voor, zal altijd zijn hulp aanbieden en staat bij nood direct klaar. Hij is een goedlachse gezellig man en als je in zijn pretoogjes kijkt is het gelijk gezellig. Michel had die ochtend al gevraagd of de mannen bij hem een apéro kwamen drinken, maar omdat ze inmiddels weten hoe dat af kan lopen, vonden ze het beter als Michel bij hun kwam BBQ-en. Dus onder het mom van "alles staat hier al klaar" kwam Michel met zijn fles pastis op de chantier.
Na een apéro met pastis en een maaltijd met rosé werd er afgesloten met koffie en de chantier werd opgeruimd.
Zo, het werk was klaar, de vakantie kon beginnen.
Michel nodigde de mannen uit voor nog één koud biertje bij hem thuis. Okee dan, waarom niet!!!
Terwijl de mannen van het koude bier genoten kwam Michel met een pikzwart poesje aangelopen. "Kijk, die is voor jou!" zei hij tegen Gaby. De poes van Michel had kleintjes gekregen en dit poesje had het als enige overleefd. Gaby pakte het poesje blij verrast aan en heeft 't mee naar huis genomen.
Ondertussen is het poesje "Blèkie" gedoopt.
De spelling is ietwat speciaal maar dat komt omdat Xenya dat heeft geregeld en bepaald.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ze zijn er weer!!!

Weer tegenslag

De uitslag