Nostalgie (2)

Van de week zag ik bij "De Wereld Draait Door" dat de "Dikvoormekaarshow" waarschijnlijk weer terugkomt. De meningen zijn verschillend. De een denkt dat het nooit meer zo leuk kan worden alsdat het was en de ander ziet weer nieuwe mogelijkheden.
Mij brengt het terug naar vroegere tijden.
Ik was een jaar of 5, misschien 6 en we woonden nog "op de flat" in Alkmaar. Elke zaterdagmiddag, ik geloof zo tussen 1 en 2, zaten mijn ouders aan de radio gekluisterd. Voor mijn zusje en mij was het een beproeving, want we mochten tijdens deze radiouitzendingen GEEN geluid maken. Mijn ouders wilden namelijk niets missen van de grappen, stemmetjes en typetjes van André van Duin, Ferry de Groot en Corry van Gorp. Terwijl mijn ouders, vooral mijn vader, gierend van de lach in hun stoel zaten, liep ook de bandrecorder. Vele uitzendingen en dan vooral de liedjes werden opgenomen. Voor degene die niet weten wat een bandrecorder is, heb ik maar even een plaatje opgezocht.
Tegen de tijd dat de bandrecorder werd afgedankt en wij een echte cassetterecorder in huis kregen, was de bandrecorder, plus alle spoelen en banden, voor mijn zusje en mij. Nog heel wat jaren hebben we plezier gehad van de oude vertrouwde bandrecorder. Je kon er namelijk heel makkelijk mee opnemen; microfoon erin en kletsen maar!!! De banden van de Dikvoormekaarshow hebben we letterlijk stuk gedraaid en we zongen alle liedjes mee zoals: "Drie Chinezen met een contrabas", "een muis in een molen in Mokum" en natuurlijk "Dora". Maar ook vind ik het leuk dat er zoveel "opmerkingen" in de familie zijn blijven hangen. "Geef mij maar een neut" was de meest gebruikte door m'n vader, maar ook "Zandzakken voor de deur en natuurlijk "Nee, nou wordt 'ie mooi" waren veelvuldig te horen.
Jaaaaaaaaahoor!!! Het begint weer te kriebelen, leuk dat oude sentiment. Ik denk dat ik maar eens ga kijken of er nog ergens een CDtje te scoren valt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ze zijn er weer!!!

Weer tegenslag

De uitslag