Aire Les Biefs

Ik heb een vriendin en hij heet Rudolf.
Rudolf runt samen met René, Aire Les Biefs en we hebben elkaar in eerste instantie zakelijk leren kennen.
Swaag En France heeft een deel van de renovatie van hun oude vakantiekolonie uitgevoerd en zo hebben wij , gedurende de afgelopen twee jaar, hun bedrijf zien uitgroeien tot een zeer goed lopende Chambres et Table d'Hôtes.
Als ik Rudolf aan de telefoon heb, wat toch wel zeer regelmatig gebeurt, kunnen we heerlijk kletsen over van alles en nog wat, maar er is toch wel één grote passie die we delen en dat is: Koken.
Afgelopen vrijdag waren we te gast bij Rudolf en René om "voor te proeven". Net als vorig jaar, gaan we ook dit jaar weer ons eindejaarsfeest van Swaag En France, bij hen vieren en daarvoor moet natuurlijk een menu worden samengesteld. Rudolf had het een en ander bedacht en heeft ons verwend met heerlijke gerechten, die stuk voor stuk zijn goedgekeurd.
Hij maakt er bijna een sport van om zijn gasten de meest heerlijke creaties voor te schotelen, die er ook nog eens prachtig uitzien. Het gemiddelde restaurant zou nog heel wat van hem kunnen leren. Daarbij vult René hem naadloos aan door de tafel prachtig te dekken waardoor er een geweldige sfeer en ambiance ontstaat. Ze hebben een assortiment servies, glazen, servetten en tafellakens waar ik jaloers op ben!
Dat de heren succes hebben met hun aanpak blijkt wel uit het feit dat ondanks dat Europa op een denkbeeldig schavot staat met de strop al om de nek en we overspoeld worden door kreten als: kredietcrisis, marktverstoring en recessie, "de Boys" hun target voor het komende jaar al hebben bereikt. Diverse emigranten in onze omgeving reizen regelmatig af naar NL om daar de broodnodige centen te verdienen om de winter te kunnen overleven, maar dit vooruitzicht blijft ze gelukkig bespaard.
Persoonlijk vind ik het heel knap wat ze tot nu toe hebben bereikt. Het is namelijk niet makkelijk om 't hoofd boven water te houden in een gebied als de Auvergne en zeker niet in de branche "kamertje verhuren". Chambres d'Hôtes is van oorsprong een nevenactiviteit en de meeste Fransen die een B&B exploiteren hebben er een fulltime baan naast.
Ik ben er dan ook van overtuigd dat je je moet onderscheiden van de grote hoop om iets te bereiken en je bedrijf "op de kaart" te zetten.
Wie meer wil weten en zien over Aire Les Biefs kan de Tros uitzending van Ik Vertrek nog eens bekijken: http://player.omroep.nl/?aflid=5919006 en anders kan je natuurlijk gewoon een kamer boeken en het met eigen ogen gaan bekijken en beleven!!!

foto: Imadia

Reacties

Anoniem zei…
Hebben deze heren ondertussen wel al tijd gehad voor een "evaluatie vergadering" aan de keukentafel of zijn ze nog bezig met de kift wie de voorzitter mag zijn :)
Hoi Linda, je hebt weer een mooi verhaal geschreven, erg leuk :) de groetsels uit een regenachtig Nederland

Populaire posts van deze blog

Ze zijn er weer!!!

Weer tegenslag

De uitslag